Çaycuma Meslek Yüksekokulu’nda “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” Etkinliği Düzenlendi

Cumhuriyetin ilanının 94. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Çaycuma Meslek Yüksekokulu konferans salonunda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte ilk olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda gerçekleştirildi ve ardından İstiklal Marşı okundu. Öğretim elemanlarının ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, Okutman Melek Toparlak Şahin’in günün anlam ve önemini ifade eden konuşması ile devam etti. Şahin, konuşmasında Cumhuriyet ve değerlerinin önemini vurgularken, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulma aşaması hakkında dinleyicilere bilgiler verdi. Konuşmanın ardından etkinlik Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını anlatan “Veda” filmi gösterimi ile sona erdi.