Çaycuma MYO Ahşap Kültürü ve Doğa Topluluğu Mudurnu Orman İşletme Müdürlüğünü Ziyaret Etti

Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü, Ormancılık ve Orman Ürünleri Programı 2018 bahar dönemi Teknik gezisi kapsamında Mudurnu Orman işletme Müdürlüğü ve Abant Tabiat Parkı'na teknik gezi düzenledi.

Teknik gezide Öğretim Görevlisi Gökhan CENGİZ, Öğretim Görevlisi Yunus Emre ÖNAL ormancılık ile ilgili ekolojik ve teknik bilgileri sahada öğrencilere aktardı. Ayrıca Yüksekokul Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Umut ÜZMEZ ve Yüksekokul Sekreteri Yalçın ÇELİK de geziye katılım sağladı.

Ayrıca Mudurnu Orman İşletme Müdürlüğünde Orman İşletme Müdürü Murat AKOĞLANOĞLU, İşletme Şefi Bülent KAYAR, Muhafaza Memuru Kemal UYSAL, Depo Memuru Yusuf AKBAL tarafından öğrencilere İşletme Müdürlüğü tanıtımı yapıldı. Nakliye tezkeresi çeşitleri ve kullanım şekilleri, damga yönetmeliği damga çeşitleri ve kullanım şekilleri, ayrıca orman emvalleri deposundaki işlerin işleyiş şekilleri ile Sırçalı Orman Deposunda orman ürünleri standardizasyonu hakkında kısa bilgiler verildi. Bunun yanında tüm ormancı adayı öğrencilere gelecek hayatlarında başarılar dilenerek ormancılık mesleğinin öz veri gerektirdiği ve hepsinin bir ormancı olması umudu ile Abant’ta güzel anılar biriktirmeleri için uğurlanmışlardır.

Daha sonra Abanta geçilerek Abant Tabiat Parkında Ziyaretçi Tanıtım Merkezi Sorumlusu Saadet VAROL tarafından Tabiat Parkı hakkında bilgiler alındı. Ayrıca tabiat parkında bulunan Göknar - Sarıçam meşcerelerinin doğal yayılış alanları, uygulanan silvikültürel müdahaleler ve tabiat parkında uzun devreli gelişme planı hakkında yerinde incelemeler ve bilgilendirmelerde bulunulmuştur. Yine tabiat parkı içerisindeki ağaç türlerinde çap ölçümü, boy ölçümü, artım burgusuyla yaş tespiti ve yaban hayatında kullanılan teknik malzemeler hakkında bilgiler verildi.