Çaycuma Meslek Yüksekokulu’nda Nevruz Bayramı Etkinliği Düzenlendi

Çaycuma Meslek Yüksekokulu’nda 21 Mart Çarşamba günü Nevruz Bayramı etkinliği düzenlendi. Etkinliğe öğrenciler ve öğretim elemanları yoğun ilgi gösterdi. Nevruz Bayramı’nın tarihi geçmişi ve günümüzdeki önemi hakkında Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Zor tarafından etkili ve uzun bir sunum gerçekleştirildi.

Dr. Zor sunumunda: “Nevruz törenleri, günümüzde değişik isimlerde de olsa, Anadolu’nun birçok bölgesinde yaşamaya devam etmektedir. Gerek Türk dünyasında, gerekse Anadolu’daki örnekler incelendiğinde görülür ki; bayramların özündeki sevgi, kardeşlik ve yardımlaşma ilkeleri Nevruz’un da temel prensibini oluşturmaktadır. Toplumumuzda M.Ö 3. yüzyıldan beri dostluk, kardeşlik ve barışı kuvvetlendirmiştir. Nevruz’un yenilikler, güzellikler getirmesi temennisiyle hepinizin bahar bayramını kutlarım” ifadelerini kullandı. Nevruz Bayramı etkinliği Çaycuma Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve öğretim elemanlarına pilav dağıtımı ile sona erdi.