Çaycuma Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü ders uygulamaları kampüs içerisinde gerçekleştirildi

Ormancılık Bölümü 2018 yılı ders uygulamaları kapsamında okulumuz içerisinde bulunan fıstıkçamı (Pinus pinea L.) sahasında budama çalışmaları yerinde görülmüş ve uygulamalı eğitim verilmiştir.

Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Meslek Yüksekokulu Kampüs alanında Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Perşembe Orman İşletme Şefliği ile beraber 2012 yılında başlayan ve devam eden ağaçlandırma çalışmalarında 25000 fidan dikilmiştir. Bunların ilk yıllarda sürgün kontrolü ve tamamlama çalışmaları yapılmıştır. 2018 yılında ise orman bakımı çalışmalarından olan budama işlemine başlanmıştır. Gerek plantasyon, gerekse doğal fıstıkçamı ormanlarımızda özellikle kozalak verimini artırmaya yönelik budama çalışmaları söz konusudur. Bu budama işlemi ile ağaçların gelişim hızı desteklenmiş, ekonomik değeri olan çam fıstığının verimini arttırıcı bir silvikültürel uygulama yapılmış, ayrıca budama işlemi ile ağaçların zararlılardan korunması amaçlanmıştır.