Çaycuma Kampüsü'nden Rekor Kan Bağışı

Zonguldak Kızılay Kan Merkezi tarafından 18 Ekim Perşembe günü Bülent Ecevit Üniversitesi, Çaycuma kampüsünde kan bağışı kampanyası düzenlendi. “Yardımseven Olmak Kanımızda Var!” sloganıyla gerçekleştirilen kampanyaya öğrenciler, öğretim elemanları ve idari personel yoğun ilgi gösterdi. Çaycuma Meslek Yüksekokulu eğitim binasında gerçekleştirilen kampanyada toplam 170 ünite kan bağışı yapılırken, 35 ünite ise kök hücre bağışı gerçekleştirildi. Bu rakam her yıl gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasında en yüksek kan bağışı olarak kayıtlara geçti.

Kan bağışının yanı sıra meslek yüksekokulu konferans salonunda Kızılay yetkilisi Özcan Güler tarafından kan bağışı ile ilgili bilgilendirici sunum gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen sunumda Güler, kan bağışının önemi vurgularken, kimlerin kan bağışçısı olabileceği, hangi durumlarda kişilerden kan alınamayacağı, kök hücre bağışının önemi, kan grupları gibi önemli konular hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Sunum sonunda soru cevap bölümüne geçilmesinin ardından sunum sona erdi. Ayrıca Çaycuma Meslek Yüksekokulu öğrencileri Kızılay kan bağışı kampanyası hakkında bilgiler veren broşür ve bilgilendirici formları kan bağışı için gelen gönüllülere takdim ettiler.