Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Öğrencilerinden Teknik Gezi

Çaycuma Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı 2. sınıf öğrencileri 31 Ekim Çarşamba günü Çaycuma’daki otellere teknik gezi gerçekleştirerek otel işleyişi hakkında temel bilgiler edindiler. Program Sorumlusu Öğr. Gör. Elif Mocan eşliğinde Çaycuma’da hizmet veren Otel Perla ve Star Otel’i ziyaret eden öğrenciler uygulama yaparak tecrübe sahibi olma fırsatı yakaladılar.

Otel Perla’da kat hizmetlerine yardım ederek oda yapımında görev alan öğrenciler, daha sonra tüm odaları gezerek değişik oda türleri ve özellikleri hakkında bilgi sahibi olma fırsatı yakaladılar. Oda temizliğinden çamaşırhaneye, restorandan resepsiyona kadar tüm departmanları ziyaret eden öğrenciler, bu departmanlarda çalışan görevlilerden bilgiler edindiler. Öğrenciler, Perla Otel Müdürü Sercan DURASI  ile turizm sektörü ve otelcilik hakkında  sohbet ederek otel gezisini  tamamladılar.

Star Otel’de ise işletme yöneticisi Yılmaz AKGÜN tarafından karşılanan öğrenciler, otel odalarını ve restoran kısmını gezdiler. Resepsiyon ve otel hakkında bilgiler alarak otelden ayrıldılar.