Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı

Ders İçerikleri(Türkçe) Course Contents (English) Öğretim Planları

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı, Atatürk ilkelerine bağlı, yasalara ve ahlaki kurallara uygun davranan, ülke sorunlarına kayıtsız kalmayan, çevreye, doğaya değer veren, katılımcı yönetim ve eğitim sistemini benimseyen, mesleğe ilişkin ekolojik, ekonomik, sosyal ve teknik konularda tam donanımlı, sivil havacılık sektörüyle ilgili ulusal ve uluslararası kurallara ve mevzuata hakim, uçağın ve uçakta var olan teknik ekipman ve donanımın özelliklerini bilen, acil durum operasyonlarında eğitimli, iletişimi kuvvetli, problem çözme becerileri gelişmiş, ekip çalışmasına yatkın, havaalanı ve havayolu yolculuğu prosedürlerini bilen, yabancı dili kuvvetli ve gerekli bilişim teknolojilerine hakim, nitelikli havayolu şirketi elemanlarını yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Uluslararası sivil havacılık organizasyonları ve kuralları, kabin memuru görev ve sorumlulukları, yolcu ilişkileri, acil durum kuralları, ilkyardım gibi konularda bilgi sahibi, iletişim becerileri yüksek ve yabancı dile hâkim kabin görevlisi açığının yakın gelecekte kapanmayacağı görülmektedir. Bu Sebeple, teori ve uygulamaya yönelik öğretim anlayışı ile sektördeki gelişmelere açık ve uyumlu olan program öğrencilere kabin hizmetleri alanının gerektirdiği mesleki konularda kapsamlı bir eğitim sağlar. Program, mesleki ve etik sorumluluklarının farkında, etkin iletişim becerilerine sahip, takım çalışmasında etkin yer alan, çözüm odaklı, liderlik özellikleri ve yönetim becerilerine sahip, hava yolu ulaşımında uçuş emniyeti ve güvenliğini en üst düzeyde tutan,  müşteri memnuniyeti odaklı, sorumluluk sahibi, görev bilinci yüksek, etkin iletişim kurabilecek düzeyde İngilizce bilgisine sahip kabin görevlileri yetiştirmeyi amaçlar.

“Kabin Memuru” unvanını alan mezunlar, kazandıkları yetiler doğrultusunda havacılık sektöründe ulusal ve uluslararası hizmet veren yerli işletmelerle tarifesiz sefer düzenleyen havayolu işletmelerinin yanı sıra yabancı havayolu işletmelerinde de istihdam edilebileceklerdir.

DGS sınavı ile geçiş yapılabilecek 4 yıllık programlar

• Havacılık Yönetimi
  • Lojistik Yönetimi
  • Ulaştırma ve Lojistik
  • Uluslararası Lojistik
  • Turizm ve Otelcilik

SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ (ön lisans) eğitimi mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler:

• Adli sicil kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.
  • Bayanlar için 160 cm-180 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).
  • Erkekler için 170-190 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak). · Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları gerekmektedir.).
  • Kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudunun görünecek yerlerinde dövme, yara izi vb. bulunmamak.

Not: Yukarıda belirtilmiş olan kriterler mesleği icra edebilmek için gereklidir. Bu şartları taşımayan kişilerin programa öğrenci olarak kabul edilmesinde bir engel bulunmamaktadır.