Azami Süre ve Ek Sınavlar

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Ek Sınavları

Azami sürelerini dolduran 2018 ve öncesi girişli öğrencilerimiz (Zorunlu/isteğe bağlı hazırlık okuyan veya daha önce kayıt donduranlar için farklı olmak üzere) için yapılacak ek sınavlara ilişkin bilgiler aşağıdadır:

Daha önce yapılan ve aşağıdaki linkte bulabileceğiniz duyuruda, azami süre ve azami süre sonunda yapılacak ek sınavlar hakkında detaylı bilgi verilmiş ve bu durumdaki öğrencilerin listesi ve diğer bilgiler yayınlanmıştı.

1. Ek Sınav Tarihi 28 Haziran-01 Temmuz 2022
***1. Ek sınavlara girebilmek için en geç  24 Haziran 2022 Cuma saat 11'e kadar dilekçe ile başvurmak şarttır. Bu tarihe kadar başvuru yapmayan öğrenciler 1. ek sınavlara giremez.

2. Ek Sınav Tarihi 13-16 Eylül 2022
***1. Ek sınavlara girebilmek için en geç  08 Eylül 2022 Perşembe mesai bitimine kadar dilekçe ile başvurmak şarttır. Bu tarihe kadar başvuru yapmayan öğrenciler 2. ek sınavlara giremez.

Örnek dilekçe için tıklayınız.

Önemli Not: 2021-2022 Bahar dönemi katkı payı/öğrenim ücretini yatırmamış olan öğrenciler ek sınavlara giremeyeceğinden bu öğrencilerin Öğrenci İşleri Birimimize ulaşarak katkı payı/öğrenim ücretini yatırmaları ve dekontu dilekçelerine eklemeleri gerekmektedir. Ayrıca öğrenci kimlik kartı kaybedildi ise kimlik kartı bedelinin de bankaya yatırılarak dekontunun eklenmesi gereklidir. Kütüphanemize kitap borcu olanların da kitapları teslim etmeleri gerekmektedir.

***Dilekçe ekine transkript, ayrıca öğrenci kimlik kartı da (yukarıdaki durum var ise harç dekontu, kitap borcu varsa kitaplar) eklenmelidir. Öğrenciler dilekçelerini elden bizzat verebilir veya kargo ile gönderebilirler.

Faks ile başvuru kabul edilmeyecektir.

Süresi içinde Yüksekokulumuza ulaşmayan dilekçeler işleme alınmayacaktır.

Ek sınav notları öğrencinin bağlı olduğu Yönetmelik hükümlerine göre verilecektir. Ek sınavlardan birinde başarılı olursa o dersi geçmiş olacaktır.

Daha önce alınmayan ve devamsızlıktan kalınan dersler için ek sınavlara girilemez.

Ek sınavlar sonucunda (bu hakkı kullanan veya kullanmayan öğrencilerden) beşten fazla başarısız ve/veya devamsızlıktan kaldığı ve/veya hiç almadığı dersi kalan öğrencilerin ilişikleri kesilecektir. Ek sınavlar sonucunda başarısız/devamsızlıktan kaldığı/hiç almadığı ders sayısını beş veya altında kalan öğrencilere kalan ders sayısına göre ek süre verilecektir.

Ayrıca tebligat yapılmayacak olup, duyuru tebligat niteliğindedir.